MS gerelateerde klachten

Westenholte Fysiotherapie & Fitness is aangesloten bij MS zorg Nederland. De praktijkhouder/ fysiotherapeut Dominique Vos is een ervaren specialist op het gebied van MS.

Wat is MS?

Multiple sclerose (MS) is een chronische ziekte van het centrale zenuwstelsel (hersenen, ruggenmerg en oogzenuwen). Bij MS wordt de beschermende isolatielaag (myeline) van de zenuwen in het centrale zenuwstelsel aangetast. Er ontstaan plaques als gevolg van ontstekingen die de myeline aantasten en geven daardoor minder goed of soms zelfs helemaal geen signalen door. Hierdoor kunnen mensen met MS last hebben van uitvals- of verlammingsverschijnselen.

Wat is de oorzaak van MS?
De oorzaak van MS is niet bekend. de wetenschap gaat ervan uit dat MS ontstaat door een combinatie van factoren. MS is niet erfelijk maar genetische factoren spelen wel een rol.

Klachten bij MS

MS kan aanleiding geven tot veel verschillende problemen, met name problemen in het dagelijks functioneren spelen een grote rol. Mensen met MS kunnen een aantal symptomen ervaren, zoals vermoeidheid, balans problematiek, spasticiteit, chronische pijn, mobiliteitsstoornissen, visuele en spraakstoornissen, depressie, sensorische stoornissen, cognitieve stoornissen en blaas- en darmstoornissen.

Fysiotherapie bij MS
Voor iedereen is het belangrijk om te bewegen, bewegen zorgt voor een verbetering in het lichamelijk en geestelijk functioneren. Bij MS patiënten streven we ernaar om de functies van het houdings- en bewegingsapparaat zo optimaal te houden. Het beloop van MS kan niet tegengehouden worden, maar soms kunnen de functionele gevolgen beperkt worden.

De fysiotherapie behandeling bij MS richt zich onder andere op:

  N

  Informeren en adviseren t.a.v. de klachten

  N

  Het trainen van functionele problemen

  N

  Opbouwen en onderhouden van het uithoudingsvermogen

  N

  Opbouwen en onderhouden van de spierkracht

  N

  Optimaliseren van balans

  N

  Mobiliteit van spieren en gewrichtenbehouden

  N

  Verminderen / stabiliseren van stijfheid en spasticiteit

  Deze specialisten staan

  voor jou klaar

  Door een combinatie van behandelen en een training in onze fitnessruimte hopen wij jou weer snel fit te krijgen.

  Contracten met alle zorgverzekeraars

  Wij hebben contracten met alle zorgverzekeraars. Controleer voor de zekerheid bij jouw zorgverzekeraar of wij een contract hebben.

  Maak direct een afspraak

  Is dit jouw eerste keer bij ons? Of heb je een nieuwe klacht? Via onderstaande knop kunt je zelf jouw eerste afspraak inplannen.

  Heb je een andere vraag? Bel ons gerust.

  Bel ons: 038-4579491